Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

COXINHAS (vištienos maltinukai)

COXINHAS (vištienos maltinukai)
Ruošimo laikas : daugiau kaip 1 val.
Bendras laikas : daugiau kaip 1 val.
Sudedamosios dalys:
  • 680 g vištienos krūtinėlės
  • 4–5 puodeliai vištienos sultinio
  • 1 morka
  • 2 svogūnai
  • 2 lauro lapai
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 žaliosios citrinos sultys
  • 200 g kreminio varškės sūrelio
  • 2–3 puodeliai miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2–3 puodeliai labai smulkiai maltų džiūvėsėlių
  • Augalinio aliejaus kepti
  • Druska ir pipirai pagal skonį
Pasiruošimas:

1. Vištienos krūtinėles sudėkite į Family gilią keptuvę. Supilkite sultinį, jeigu jo nepakanka, kad apsemtų krūtinėles, papildomai įpilkite vandens.

2. Morką ir svogūną nulupkite, perpjaukite pusiau ir kartu su lauro lapais sudėkite į keptuvę.

3. Užvirkite sultinį, sumažinkite kaitrą ir virkite 15–20 minučių arba kol vištiena bus beveik išvirusi (vos rausva krūtinėlės viduje). Būtinai prapjaukite vištieną, kad sužinotumėte, ar ji jau išvirusi. Jeigu kažkurios krūtinėlės išverda greičiau, jas galima išimti anksčiau. Išimkite vištieną, kad atvėstų, o sultinį sukoškite su Family silikoniniu sieteliu ir atidėkite į šalį.

4. Vištieną susmulkinkite mažais gabaliukais. Tam geriausia naudoti virtuvinį kombainą, turintį plastiku dengtus ašmenis, taip pat galite tiesiog plėšyti vištieną rankomis.

5. Į vištieną įmaišykite varškės sūrelį ir citrinos sultis.

6. Smulkiai supjaustykite antrąjį svogūną ir česnako skilteles. Family keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite svogūną su česnakais, kol pageltonuos ir suminkštės.

7. Karštą svogūną ir česnakus sudėkite į vištienos masę ir gerai išmaišykite.

8. Patikrinkite sultinio kiekį (jo turėtų būti apie 3,5 puodelio). Sultinį užvirkite, nuolat maišydami įberkite tiek miltų, kiek yra sultinio (jeigu sultinio yra 3,5 puodelio, tuomet įberkite 3,5 puodelio miltų).

9. Intensyviai maišykite ir virkite 2–3 minutes, turite gauti tirštą masę. Nukelkite nuo viryklės, atvėsinkite ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.

10. Atvėsinkite vištienos masę, ją galite laikyti šaldytuve ir per naktį. Maltinukų gaminimas: paimkite golfo kamuoliuko dydžio tešlos gabaliuką miltuotomis rankomis. Suformuokite kamuoliuką, nykščiu padarykite skylę.

11. Į ją įdėkite apie 1,5 šaukšto vištienos masės ir gerai užspauskite kraštus. Suformuokite kulšelės formą, jeigu reikia, pamiltuokite rankas. Maltinukus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

12. Dubenyje išplakite kiaušinius. Maltus džiūvėsėlius suberkite į negilų indą, ten pat įberkite druskos ir pipirų.

13. Maltinuką įmerkite į kiaušinių plakinį, po to apvoliokite džiūvėsėliuose. Tai pakartokite su visais maltinukais ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.

14. Į Family keptuvę įpilkite pakankamai aliejaus, kad jis apsemtų maltinukus. Juos virkite dalimis, kol paruduos.

Patarimai:

  • Vištieną virkite, o svogūną ir česnako skilteles kepkite Family gilioje keptuvėje.
  • Vištienos sultinį nukoškite Family silikoniniu koštuvu.
  • Maltinukus patiekite Family stikliniame inde.
  • Maltinukus patiekite šiltus su aštriu padažu ir gerai atšaldytu alumi.

Autorius :