Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Didžkukuliai su trijų rūšių mėsos įdaru ir sviestiniu mairūno padažu

Didžkukuliai su trijų rūšių mėsos įdaru ir sviestiniu mairūno padažu
Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:
  • 4 kg bulvių
  • 200 g jautienos, 200 g vištienos, 200 g kiaulienos
  • 1 šaukštas džiūvėsėlių
  • 1—2 svogūnai
  • 200 ml grietinės
  • Druska, pipirai
  • 3 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai grietinės
  • 2 šaukštai mėsos sultinio
  • ½ šaukšto miltų
Pasiruošimas:

Didžkukulių gero skonio paslaptis – mėsos ir padažo derinys. Prisiminkime mairūną, puikiai tinkantį gardinti bulvių patiekalus su mėsa. Dalį bulvių, apie 1 kg, nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Išvirtas nulupkite ir sumalkite mėsmale. Likusias bulves taip pat nulupkite ir sutarkuokite. Sutarkuotą masę išsunkite. Bulvių sultis palikite, kad krakmolas nusistovėtų. Išgriebkite krakmolą, sumaišykite su virtomis bulvėmis ir bulvių tarkiais. Išminkykite tešlą ir delnais formuokite paplotėlius. Paruoškite mėsą: į vieną dubenį sudėkite skirtingą mėsos faršą. Svogūną pakepinkite aliejuje. Nepamirškite, kad induose su keramine danga maistą kepinti reikia ant silpniausios kaitros. Pageltusius svogūnus dėkite į mėsą. Įberkite šaukštą džiūvėsėlių, druskos ir pipirų. Formuokite pailgus faršo gabalėlius, juos dėkite į bulvių tešlos paplotėlį ir formuokite didžkukulius. Didžkukulius virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Kai didžkukuliai iškils į paviršių, virkite apie 20 min. Puode su keramine danga didžkukuliai nekibs prie dugno, tad nemaišykit jų, kol neiškils. Padažą ruoškite keptuvėje: silpnai kaitindami išlydykite sviestą, įdėkite grietinės, mėsos sultinio, švelniai įmaišykite miltus. Dėmesio - jei turite šviežio mairūno, jį dėkite, kai padažas bus vientisas, pačioje pabaigoje. Lapelius suplėšykite, sudėkite į padažą ir trumpai pakaitinkite - mairūnas bus labai aromatingas ir puikiai derės prie trijų rūšių mėsos įdaro. Patarimas: Puode su keramine danga didžkukuliai nesvils, tad neskubėkite jų maišyti, kad neišardytumėte. Tiesiog pajudinkite puodą.

Šį patiekalą lengvai ir greitai pagaminsite su Delimano Ceramica Prima+ indų rinkiniu didžkukuliams.

Autorius : Delimano