Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Įdaryta vištiena su šparagais

Įdaryta vištiena su šparagais
Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:
  • 3 vištienos krūtinėlės su oda
  • 15-18 šviežių žalių šparagų stiebų + žiupsnelis druskos, cukraus ir citrinos sulčių
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
Pasiruošimas:
  1. Nuplaukite vištienos krūtinėles ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu.
  2. Nuplaukite ir supjaustykite šparagų stiebus, tuomet pavirkite juos 3 minutes su žiupsneliu druskos, cukraus ir šaukšteliu citrinos sulčių ir išgriebkite.
  3. Paguldykite krūtinėlę odele žemyn ant pjaustymo lentelės ir įpjaukite iš abiejų pusių. Įdėkite į kišenėles šparagus, šiek tiek druskos ir pipirų.
  4. Įdarykite krūtinėles 5-6 šparago gabalėliais ir sukabinkite mėsą dantų krapštukais (jeigu reikia).
  5. Keptuvėje pakaitinkite 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite įdarytas krūtinėles ir uždenkite dangčiu. Kepkite 10-15 min, 2-3m kartus apverskite, kol vištiena įgaus aukso spalvos ir pasidarys traški.
  6. Kai vištiena bus paruošta, padėkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite gražiais griežinėliais. Patiekite su bulvėmis ir olandišku padažu.

Olandiškas padažas:

  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai šalto vandens
  • 50 g tirpinto sviesto
  • Druska, šviežiai malti baltieji pipirai
  • ¼ citrinos sultys ir žievelė
  1. Dubenyje išplakite 2 kiaušinių trynius su vandeniu iki vientisos masės ir įstatykite dubelį į puodą su verdančiu vandeniu
  2. Nuolat maišykite, kol masė sutirštės. Tada išimkit dubenį iš puodo ir leiskite atvėsti iki maždaug iki 50 C temperatūros.
  3. Maišydami masę supilkite tirpintą sviestą, citrinos sultis ir viską pagardinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais.
  4. Prieš patiekdami užbarstykite tarkuota citrinos žievele.

 

Autorius : Delimano