Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Itališkas bulvių apkepas

Itališkas bulvių apkepas
Ruošimo laikas : daugiau kaip 1 val.
Bendras laikas : daugiau kaip 1 val.
Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 800 g bulvių
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 600 ml pieno
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 vnt. lauro lapai
  • 1 žiupsnelis raudonėlio
  • 50 g rūkytos lašišos file
  • 250 ml grietinėles 13 %.
  • 1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. šaukštelis trakuoto muskato
Pasiruošimas:

Itališkas bulvių apkepas gaminimas :

Bulves nuskusti ir supjaustyti riekelėmis. Išmaišyti su druska, pipirais ir raudonėliu. Sudėti bulves į gilią keptuve ar puodą, užpilti pienu, įdėti lauro lapus ir virti 10 min. Tada bulves nusausinti ir sudėti į kepimo indą. Apibarstyti lašiša, užpilti grietinėle išmaišyta su muskatu ir druska ir apibarstyti sutarkuotu sūriu. Labiausiai tinka parmezanas. Kepti įkaitintoje iki 180C tem. apie 25-30 min.

Autorius : Almina Pačešiūnienė