Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Keptos bulvės (Indų virtuvė)

Keptos bulvės (Indų virtuvė)
Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 1 arb. šaukštelis ciberžolės
  • 2 valg. šaukštai aliejaus
  • 60 g sviesto
  • 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
  • 750 g bulvių
  • 2-3 vnt. skiltelės česnako
  • 1 vnt. didelis svogūnas
  • 1 arb. šaukštelis Tako padažo
  • 1 arb. šaukštelis imbiero (arba 5 cm šviežio tarkuoto)
  • 1,5 arb. šaukštelis kumino
  • 1/4 arb. šaukštelis kajano pipirų
  • 1 arb. šaukštelis mėtų
Pasiruošimas:

Keptos bulvės (Indų virtuvė) gaminimas:

Bulves supjaustyti 2 cm kubeliais ir virti 6-8 min. pasūdytame vandenyje. Tada bulves gerai nusausinti. Keptuvėje išlydyti sviestą, supilti aliejų, ciberžolę ir pakepinti juostelėmis supjaustytą svogūną, suberti bulves ir kepti apie 4-5 min., kol bulvės gražiai apskrus. Susmulkinti česnaką ir suberti ant bulvių. Tada suberti imbierą, kuminą, kajano pipirą ir Tako padažą. Viską išmaišyti ir kepti apie 1 min. Pabaigoje užberti mėtos ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Autorius : Almina Pačešiūnienė