Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Lietiniai blyneliai su šonine ir sūriu

Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 2 vnt. kiaušinių
  • 700 g pieno
  • 1 pagal skonį druskos
  • 50 g aliejaus
  • 500 g miltų
  • 50 g sūrio
  • 50 g gazuoto mineralinio vandens
  • 2 arb. šaukšteliai cukraus
  • 300 g šoninės
Pasiruošimas:

Lietiniai blyneliai su šonine ir sūriu gaminimas:

Tešla: į dubenį supilam miltus, pieną, aliejų, gazuotą mineralinį vandenį, cukrų, druską, įmušam kiaušinius ir plakam iki vientisos masės.Tešla turi gautis liesos grietinės tirštumo. Jei atrodo kad per tiršta įpilame truputį vandens. Keptuvę labai gerai įkaitiname be jokių riebalų.Tik kai įkaista – patepam paviršių rūkyto lašinio gabaliuku ar augaliniu aliejumi. Į keptuvės centrą įpilame 50 gr. tešlos, nedelsiant ją išskalidom kad gautųsi kiek įmanoma plonesni blynai. Kepam iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Prieš kepant kiekvieną blyną keptuvę patepame sviestu, kad blynai būtų skanesni ir tamprūs. Ant Lietinio blyno uždedame dalį kubeliais supjaustytos rūkytos šoninės, pabarstome tarkuotu sūriu. Suvyniojame ir dedame į keptuvę. Apkepame iš abiejų pusių, kol švelniai paruduoja ir blyno viduje suvyniotas sūris ištirpsta. Skanaus!

Autorius : Paulius Matvejevas