Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Maskarponės tortukas su braškėmis

Maskarponės tortukas su braškėmis
Ruošimo laikas : Ilgas paruošimas
Bendras laikas : Ilgas paruošimas
Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 70g sviesto
  • 200g miltu
  • 1 kiaušinis
  • 120g cukraus
  • 16g želatinos
  • 400ml grietineles plakamosios
  • 1a.š. kepimo milteliu
  • 500g maskarpones
  • 2 citrinos rugšties
  • 4š braškiu sirupo
  • 200g braškiu džemo
  • 250g vanilinio jogurto kremu
Pasiruošimas:

Maskarponės tortukas su braškėmis gaminimas :

Į miltus įmaišome kepimo miltelius, įminkome sviestą, Įdedame kiaušinį, cukrų ir išminkome tešlą, jei reikia dar pridedame miltų. Tada šaldytuve palaikome 30 min. Tešlą ištiesiame išardomoje tortų formoje ir kepame 200 C orkaitėje apie 20 min., kol iškeps. Atvėsiname. Želatiną užpilti nedideliu kiekiu šalto vandens ir išbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti žievelę, išspausti sultis. Išmaišyti sūrį, jogurtą, citrinos sultis, tarkuotą žievelę ir cukrų. Želatiną pašildyti vandens vonelėje, kol išsileis. Atvėsinti. Ant torto pagrindo užpilti 4 šaukštus braškių sirupo. Ant viršaus uždėti braškių džemą. Maišant jogurto masę plona srovele supilti želatiną. Kai tik tortas pradės stingti įmaišyti standžiai išplaktą grietinelę. Masę supilti į torto formą ant braškių džemo ir įdėti į šaldytuvą. Kai pilnai po 3 val sustings, apdėti uogomis ir lengvai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus :)

Autorius : Elina Skaržinskienė