Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Morkų pyragas su maskarponės glaistu

Morkų pyragas su maskarponės glaistu
Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:
  • 2 kiaušiniai
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 200 g cukraus pudros
  • 140 ml augalinio aliejaus
  • 300 g tarkuotų morkų
  • 175 g kvietinių miltų
  • 50 g žemės riešutų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
  • ½ arbatinio šaukštelio malto kardamono (nebūtina)
  • ½ arbatinio šaukštelio malto muskato (nebūtina)

Žiupsnelis druskos Glaistui:

  • 250 g maskarponės
  • 200 ml plaktos grietinėlės
  • 2-3 šaukštai cukraus pudros
Pasiruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 C. 2. Nulupkite ir sutarkuokite morkas. 3. Kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išsukite iki baltos masės. Tada supilkite aliejų, tarkuotas morkas ir gerai išmaišykite. 4. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, kardamoną i r muskatą (jei naudojate). Suberkite riešutus. Palaipsniui pilkite morkų mišinį ir viską maišykite mediniu šaukštu. 5. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 35-40 minučių arba kol pyrago centre įsmeigta šakutė ištraukta bus švari. 6. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš formos. 7. Glaistui išplakite grietinėlę su 2-3 šaukštais cukraus pudros. Sudėkite maskarponę ir masę įdėkite į šaldytuvą. Kai pyragas atvės, jo viršų ištepkite glaistu.

Autorius : Delimano