Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Naminiai lavašai

Naminiai lavašai
Ruošimo laikas : daugiau kaip 1 val.
Bendras laikas : daugiau kaip 1 val.
Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 1 arb. šaukštelis cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g miltų
  • 1 pagal skonį prieskoniai
  • 150 g vandens
  • 0,5 pak. mielių
  • 0,5 arb. šaukštelis druskos
  • 300 g pekino kopusto
  • 300 g pomidorų
  • 100 g majonezo
Pasiruošimas:

Naminiai lavašai gaminimas:

Pirmiausiai pasiruošiam tešlą blynams. Mieles ištrinam su cukrumi, užpilam šiltu vandeniu, iberiam šaukštą miltu ir paliekam, kad pakiltu. Tada supilam i miltus, kur jau sudetas sviestas, ir pilam po truputi vandeni. Užmaišom tešlą. Ji neturi buti kieta, bet ir prie ranku nelipti. Minkom apie 10 min. Užklojam ranšluosteliu ir paliekam šiltai pakilti. Tešlą dar kartą perminkyt ir padalinam i 6 vienodus gumulelius. Kiekvieną ju kočiojam ant miltuoto paviršiaus labai plonai, ir dedame i keptuvę kepti. Kepam neilgai, kai tik vos pagelsta, apverčiam ir apkepam kitą pusę. Tada staigiai išimam, merkiam i dubeni su vandeniu, ištraukiam ir padedam ant stalo tik tol, kol idesime i keptuvę kitą lavašą. Vištienos gabalelius pamarinuojame su prieskoniais ir paliekame šaldytuve porai valandu. Iškeptus vištienos gabalelius supjaustome ir dedame ant lavašo. Dedame susmulkintą pekino kopustą, pomidorą, pabarstome prieskoniais užpilame paruoštu majonezo padažu. Lavašą suvyniojame i foliją ir dedame pakepti i keptuvę arba ant laužo (ant groteliu).

Skanaus!

Autorius : Lina Starkevičiūtė