Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Sicilietiškas troškinys ,,Caponata‘‘

Sicilietiškas troškinys ,,Caponata‘‘
Ruošimo laikas : Iki 45 minučių
Bendras laikas : Iki 45 minučių
Sudedamosios dalys:
  • 5 mažų baklažanų.
  • 1 pjaustyto svogūno.
  • 3 smulkintų česnako galvučių.
  • 3 salierų stiebų.
  • 500 g pomidorų.
  • ½ puodelio alyvuogių.
  • 2 didelių žaliųjų paprikų, pjaustytų juostelėmis.
  • 2 bulvių, pjaustytų kubeliais (nedėkite bulvių, jei norėsite troškinį konservuoti).
  • 2 mažų cukinijų, pjaustytų griežinėliais.
  • 2 šaukštų kaparėlių.
  • Šviežio baziliko (gaminimui ir papuošimui).
  • 2 šaukštų kedro riešutų (gaminimui ir papuošimui).
  • ½ puodelio alyvuogių aliejaus.
  • Druskos ir pipirų.
Pasiruošimas:

Kaip paruošti troškinį greitpuodyje?

  1. Nulupkite baklažanus ir supjaustykite kubeliais. Apibarstykite druska.
  2. Pomidorus pjaustykite kubeliais, išimkite sėklas.
  3. Alyvuoges supjaustykite stambiais gabalėliais.
  4. Įkaitinkite greitpuodį be dangčio, įpilkite alyvuogių aliejaus. Apskrudinkite daržoves – pirmiausiai dėkite baklažanus, tada bulves (maišydami kepinkite apie 3 min.), sudėkite paprikas, svogūną ir česnakus (kepkite dar 3 min.), galiausiai sudėkite cukinijas ir pomidorus. Įberkite smulkintų baziliko lapų, kedro riešutų, sudėkite alyvuoges, kaparėlius, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Uždėkite ir užfiksuokite greitpuodžio dangtį. Padidinkite viryklės kaitrą, kad susidarytų aukštas slėgis greitpuodyje, po to kaitrą sumažinkite. Esant aukštam slėgiui troškinį paruošite vos per 4 min.
  6. Patiekite troškinį, pagardindami jį balzaminiu actu, šviežiu baziliku bei kedro riešutais. Jei norite troškinį konservuoti, sudėję jį į stiklainius ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Autorius :