Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Velykų duona

Velykų duona
Ruošimo laikas : daugiau kaip 1 val.
Bendras laikas : daugiau kaip 1 val.
Sudedamosios dalys:
  • 500 g kvietinių miltų
  • 50 g konditerinio cukraus
  • 50 g sviesto
  • 250 ml pieno
  • 25 g mielių
  • 3 kiaušinių tryniai
  • ½ citrinos žievelė
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1 kiaušinis patepimui
Pasiruošimas:
  1. Užkaitinkite pieną su cukrumi, supilkite į dubenį ir suberkite mieles. Palikite viską šiltoje vietoje 10-20 minučių, kol pakils.
  2. Visus likusius produktus sudėkite į dubenį ir išminkykite tešlą iki vientisos masės. Tuomet vėl viską palikite šiltoje vietoje 10-20 minučių.
  3. Minkykite tešlą 2-3 minutes ir vėl palikite 10 min. pastovėti.
  4. Padalinkite tešlą į 3 lygias dalis ir iškočiokite kiekvieną iki 60 cm ritinėlį.
  5. Suimkite 3 gabaliukus viename gale ir supinkite iš jų kasą.
  6. Įdėkite supintą kasą į kepimo formą ir leiskite pailsėti dar 10 minučių.
  7. Kol tešla ilsisi, įkaitinkite orkaitę iki 180-200 C.
  8. Prieš pat kepimą patepkite paviršių plaktu kiaušiniu ir kepkite 20-25 minutes, kol pyragas taps geltonas ir viduje bus iškepęs.

Autorius : Delimano