Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Vištiena su citrinomis ir alyvuogėmis

Vištiena su citrinomis ir alyvuogėmis
Ruošimo laikas : apie 20 min.
Bendras laikas : apie 20 min.
Sudedamosios dalys:
  • 3 citrinų sultys
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šakelės šviežių rozmarinų
  • 2 šakelės šviežių šalavijų
  • 0,5 ryšelio šviežių petražolių
  • 4 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 viščiukas, padalytas į 8 dalis (sparneliai, krūtinėlė, šlaunelės, blauzdelės)
  • 0,5 stiklinės sauso vyno
  • 100 g juodųjų alyvuogių
Pasiruošimas:

1. Paruoškite marinatą: susmulkinkite česnaką, rozmarinus, šalavijus ir petražoles. Pašlakstykite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.

2. Vištieną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite marinatu. Indą uždenkite ir, padėję į šaldytuvą, vištieną marinuokite 2–4 valandas.

3. Į įkaitintą Tempo Presto Pressure greitpuodį įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir, vartydami vištieną, kepkite 5 minutes. Išimkite vištieną ir puodą išvalykite.

4. Tuomet supilkite vyną ir šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite atgal vištienos gabalėlius tokia tvarka: sparneliai, blauzdelės, šlaunelės ir ant viršaus – krūtinėlės gabalėliai.

5. Sandariai uždarykite puodo dangtį ir nustatykite didelę kaitrą. Troškinkite vištieną 15 minučių. Po to išimkite vištieną, o susidariusį padažą dar pavirkite, kol jis sutirštės.

6. Į serviravimo indą supilkite padažą, sudėkite vištieną ir papuoškite alyvuogėmis bei citrinos skiltelėmis.

Skanaus!

Autorius : Delimano