Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Baltoji pica su baravykais, kamambero sūriu ir graikiškais riešutais

Sudedamosios dalys:

Picos tešlai:

  • 630 gramų miltų
  • 375 ml šilto vandens (jeigu matote, kad tešlai reikia daugiau įpilkite papildomai)
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 7 g sausų mielių
  • 5 g cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. česnakų pudros

 

Viršui:

  • 200 g baravykų (naudojau šaldytus, kuriuos per naktį atšildžiau)
  • 120 gr kamambero sūrio su graikiškai riešutais
  • Kelių saujų tarkuoto kietojo sūrio
  • Nedidelio mėlynojo svogūno
  • 8 v. š. grietinės
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 a. š. druskos
  • Saujos smulkintų graikiškų riešutų
Pasiruošimas:
  1. Vandenį padalinkite į dvi lygias dalis. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pusę vandens su mielėmis ir cukrumi. Išmaišykite ir leiskite pastovėti bent 5 minutes.
  2. Į virtuvės kombaino indą sudėkite miltus, druską ir česnakų pudrą. Įstatykite indą į kombainą ir pasirinkę pati mažiausią greitį (1) viską trumpai sumaišykite.
  3. Į indą supilkite vandenį su mielėmis ir cukrumi ir kitą dalį vandens. Įjunkite virtuvės kombainą ir pasirinkite pati mažiausią greitį (1) maišykite 1-2 minutes. Po to greitį padidinkite (2) ir maišykite 5 minutes kol susidarys glotnus tešlos rutuliukas.
  4. Išimkite tešlą iš indo. Indą padenkite alyvuogių aliejumi, rankomis paformuokite tešlą iki rutuliuko formos ir įdėkite atgal į indą. Tešlą padenkite alyvuogių aliejumi ir leiskite pastovėti 1.5 val kol padvigubės.
  5. Kai tešla padvigubėjo, ją suminkykite rankomis ir vėl palaikykite 1 val.
  6. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir rankomis formuokite picos padą. Kočėlo nenaudokite, nes pica praras purumą.
  7. Ištepkite padą alyvuogių aliejumi. Ant viršaus tepkite grietinės, tarkuoto česnako ir druskos padažą. Ant picos kraštų padažo netepkite.
  8. Toliau keliauja baravykai, svogūnai, dviejų rūšių sūris, graikiški riešutai.
  9. Kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (per vidurį) apie 15 minučių.
  10. Pagardinkite rukola.

Patarimai:

Picą gardžiausia valgyti tik iškeptą.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina