Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Chačiapuriai su sūriu

Gaminimo laikas:

apie 4 val.

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

  • 250 gramų miltų
  • 160 gramų vandens
  • 3 gramų druskos
  • 3 gramų sausų mielių
  • 5 gramų cukraus
  • 10 gramų aliejaus


Įdarui:

  • 125 gramų mocarelos sūrio
  • 100 gramų fermentinio sūrio
Pasiruošimas:
  1. pastovėti apie 5 minutes.
  2. Sumaišykite miltus su druska ir supilkite vandenį su mielėmis. Įjunkite virtuvės kombainą ir pasirinkite pati mažiausią greitį (1) maišykite 1 minutę. Po to greitį padidinkite (2) ir maišykite 4 minutes kol susidarys glotnus tešlos rutuliukas.
  3. Išimkite tešlą iš indo. Indą padenkite alyvuogių aliejumi, rankomis paformuokite tešlą iki rutuliuko formos ir įdėkite atgal į indą. Tešlą padenkite alyvuogių aliejumi ir leiskite pastovėti 1 val kol padvigubės. Jei kambarys pakankamai šiltas kildinkite 45 min.
  4. Kai tešla padvigubėjo, ją suminkykite rankomis ir vėl palaikykite 45 minutes.
  5. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir rankomis suformuokite du rutuliukus. Leiskite jiems pastovėti apie 30 minučių.
  6. Pasiruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą fermentinį sūrį su smulkinta mocarela.
  7. Iškočiokite rutuliukus ir vyniodami už kraštų į vidurį suformuokite laivelius.
  8. Sudėkite įdarą ir pašaukite į jau įkaitintą iki 230 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.
  9. Iškepus kraštus aptepkite aliejumi. Galite pagardinti sviesto gabaliuku, o jei norite trynio, įleiskite jį į chiačiapurį ir jį dar apkepkite apie 2-3 minutes orkaitėje.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/ .