Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Crème Brûlée desertas

Sudedamosios dalys:
  • (4 porcijos)
  • 400 ml 35-36% grietinėlės
  • 5 kiaušinio tryniai (M dydžio)
  • 50 g cukraus
  • 30 g rudojo cukraus karamelizacijai
  • 1.5  a. š. vanilinės cukraus pudros (arba galite naudoti vanilės ankštį/vanilės ekstraktą)
Pasiruošimas:
  1. Grietinėlę supilkite į prikaistuvį, sudėkite vanilinę cukraus pudrą. Viską išmaišykite ir ant nedidelės kaitros kaitinkite iki 5 min kol pradės kilti burbuliukai. Tik neužvirinkite. Vėsinkite apie 15 min.
  2. Trynius lengvai suplakite su cukrumi. Neplakite intensyviai. Rinkitės 2-3 greitį, kad nesusidarytų oro burbuliukai. Plakite apie 2 min.
  3. Beplakant į trynius po truputį supilkite grietinėlę. Plakimo greitis lieka tas pats, rinkitės 2 arba 3. Plakite apie 1-2 min.
  4. Visą masę perkoškite per sietelį, kad neliktų jokių gumuliukų ir masė būtų vientisa.
  5. Į gilesnę kepimo formą įdėkite virtuvinį rankšluostėlį (jis padės formelėms stabiliau laikytis) ir sudėkite formeles. Atsargiai į jas supilkite gautą masę. Į skardą pripilkite verdančio vandens, kad apsemtų formeles iki pusės.
  6. Dėkite skardą į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 35 minutes. Turi gautis pudingo konsistencijos masė, tik ką iškepus jos centre jausis minkštumas.
  7. Leiskite desertui atvėsti iki kambario temperatūros, o vėliau formeles perkelkite į šaldytuvą. Jame laikykite 2-3 valandas, kad masė sustingtų.
  8. Atšaldžius desertą ant jo užbarstykite rudojo cukraus, bet geriau dėkite plonesnį sluoksnį, kitaip cukrus neištirps ir sudegs.
  9. Kaitinkite cukrų konditeriniu degikliu, kol jis pradės karamelizuotis. Aš pasirinkau mažiausią degiklio kaitrą.

Patarimai:

desertą galite pasiruošti prieš dvi dienas ir uždengus laikyti šaldytuve, o prieš valgant tiesiog pasirūpinti karameline plutele.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina