- Sudedamosios dalys:
-
Picos padui:
- 310 gramų miltų
- 250 ml vandens
- 40 ml alyvuogių aliejaus 3 gramų mielių
- 2 gramų druskos
- 60 gramų pomidorų tyrės
- 80 gramų tarkuoto kietojo sūrio Pusės nedidelio mėlynojo svogūno 180 gramų mocarelos
- Šviežių baziliko lapelių
- Vyšninių pomidoriukų
- Pasiruošimas:
-
- 60 ml vandens sumaišykite su mielėmis. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
- Į dubenį su mielėmis supilkite likusį vandenį, miltus ir druską. Įjunkite virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišykite apie 2 minutes ant paties mažiausio greičio. Vėliau įjunkite 3 greitį ir maišykite dar 5 minutes.
- Baigę maišyti tešlą leiskite jai pastovėti apie 10 minučių. Uždenkite indą su rankšluostėliu.
- Tešlai pastovėjus vėl įjunkite virtuvinį kombainą ir tešlą minkykite apie 10-15 minučių įjungę 3 greitį.
- Į dubenį supilkite 20 ml aliejaus, juo ištepkite kraštus ir sudėkite tešlą. Atkelkite tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi. Kildinkite tešlą apie 1-1.5 val. kol padidės dvigubai.
- Padvigubėjus tešlai, atlikite jos lankstymą (kaip pavaizduota video).
- Į kepimo indą supilkite 20 ml aliejaus ir jį visą ištepkite. Sudėkite tešlą ir ją ištempkite. Uždenkite kepimo indą ir leiskite tešlai pastovėti apie 50 minučių.
- Pirštų galiukais per visą paviršių įspauskite gilias skylutes.
- Paskirstykite pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus. Suberkite kietąjį sūrį, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus bei nedideliais gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį.
- Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) apie 25 minutes.