Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Focaccia Pizza

Photo
Video

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

3 val.

Sudedamosios dalys:

Picos padui:

  • 310 gramų miltų
  • 250 ml vandens
  • 40 ml alyvuogių aliejaus 3 gramų mielių
  • 2 gramų druskos
  • 60 gramų pomidorų tyrės
  • 80 gramų tarkuoto kietojo sūrio Pusės nedidelio mėlynojo svogūno 180 gramų mocarelos
  • Šviežių baziliko lapelių
  • Vyšninių pomidoriukų
Pasiruošimas:
  1. 60 ml vandens sumaišykite su mielėmis. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
  2. Į dubenį su mielėmis supilkite likusį vandenį, miltus ir druską. Įjunkite virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišykite apie 2 minutes ant paties mažiausio greičio. Vėliau įjunkite 3 greitį ir maišykite dar 5 minutes.
  3. Baigę maišyti tešlą leiskite jai pastovėti apie 10 minučių. Uždenkite indą su rankšluostėliu.
  4. Tešlai pastovėjus vėl įjunkite virtuvinį kombainą ir tešlą minkykite apie 10-15 minučių įjungę 3 greitį.
  5. Į dubenį supilkite 20 ml aliejaus, juo ištepkite kraštus ir sudėkite tešlą. Atkelkite tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi. Kildinkite tešlą apie 1-1.5 val. kol padidės dvigubai.
  6. Padvigubėjus tešlai, atlikite jos lankstymą (kaip pavaizduota video).
  7. Į kepimo indą supilkite 20 ml aliejaus ir jį visą ištepkite. Sudėkite tešlą ir ją ištempkite. Uždenkite kepimo indą ir leiskite tešlai pastovėti apie 50 minučių.
  8. Pirštų galiukais per visą paviršių įspauskite gilias skylutes.
  9. Paskirstykite pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus. Suberkite kietąjį sūrį, sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus bei nedideliais gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį.
  10. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) apie 25 minutes.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/