Įdaryta vištiena su šparagais
Ruošimo laikas:
Iki 45 minučių
Paruošimo laikas:
Iki 45 minučių
- Sudedamosios dalys:
-
- 3 vištienos krūtinėlės su oda
- 15-18 šviežių žalių šparagų stiebų + žiupsnelis druskos, cukraus ir citrinos sulčių
- druskos, šviežiai maltų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- Pasiruošimas:
-
- Nuplaukite vištienos krūtinėles ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu.
- Nuplaukite ir supjaustykite šparagų stiebus, tuomet pavirkite juos 3 minutes su žiupsneliu druskos, cukraus ir šaukšteliu citrinos sulčių ir išgriebkite.
- Paguldykite krūtinėlę odele žemyn ant pjaustymo lentelės ir įpjaukite iš abiejų pusių. Įdėkite į kišenėles šparagus, šiek tiek druskos ir pipirų.
- Įdarykite krūtinėles 5-6 šparago gabalėliais ir sukabinkite mėsą dantų krapštukais (jeigu reikia).
- Keptuvėje pakaitinkite 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite įdarytas krūtinėles ir uždenkite dangčiu. Kepkite 10-15 min, 2-3m kartus apverskite, kol vištiena įgaus aukso spalvos ir pasidarys traški.
- Kai vištiena bus paruošta, padėkite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite gražiais griežinėliais. Patiekite su bulvėmis ir olandišku padažu.
Olandiškas padažas:
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai šalto vandens
- 50 g tirpinto sviesto
- Druska, šviežiai malti baltieji pipirai
- ¼ citrinos sultys ir žievelė
- Dubenyje išplakite 2 kiaušinių trynius su vandeniu iki vientisos masės ir įstatykite dubelį į puodą su verdančiu vandeniu
- Nuolat maišykite, kol masė sutirštės. Tada išimkit dubenį iš puodo ir leiskite atvėsti iki maždaug iki 50 C temperatūros.
- Maišydami masę supilkite tirpintą sviestą, citrinos sultis ir viską pagardinkite druska ir maltais baltaisiais pipirais.
- Prieš patiekdami užbarstykite tarkuota citrinos žievele.