Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Karšto oro gruzdintuvėje keptos spurgos

Sudedamosios dalys:
  • 300 gramų miltų
  • 125 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 30 gramų cukraus
  • 45 gramų sviesto
  • 5 gramų mielių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 0.25 a. š. druskos

 

Glajui:

  • 50 gramų šokolado
  • Kokoso drožlių
  • Kepintų migdolų
Pasiruošimas:
  1. Dubenyje sumaišykite pieną, cukrų ir mieles. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
  2. Sudėkite kiaušinį, tirpintą sviestą, vanilės ekstraktą ir druską. Viską gerai išmaišykite.
  3. Sudėkite miltus ir pasirinkę trečią virtuvinio kombaino greitį minkykite tešlą apie 10 minučių.
  4. Dubenį padenkite aliejumi ir įdėkite tešlą. Ją taip pat padengę aliejumi kildinkite apie 2 valandas kol padvigubės. Nepamirškite uždengti indo virtuviniu rankšluostėliu.
  5. Iškočiokite tešlą. Ji turi būti maždaug 1.5 cm storio. Išpjaukite spurgas ir leiskite joms dar pastovėti apie 30 minučių.
  6. Praėjus laikui apipurkšite spurgas aliejumi ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje karšto oro gruzdintuvėje apie 5-6 minutes.
  7. Leiskite spurgoms atvėsti ir pagardinkite pasirinktu glajumi.

Patarimai:  Spurgų tešla nėra labai saldi, tad jei rinksitės ne ypatingai saldų glajų įdėkite daugiau cukraus į tešlą. Bet jei jūsų glajus bus iš cukraus pudros, kondensuoto pieno ir pan. - naudokite cukraus tiek kiek parašyta recepte.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/