Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Kepta dorada su krevečių padažu

Ruošimo laikas:

Iki 45 minučių

Paruošimo laikas:

Iki 45 minučių

Sudedamosios dalys:

Paruošimui Jums reikes:

  • 1 pagal skon5 prieskonių žuviai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 vnt. svogunai
  • 1 žiupsnelis pipirų
  • 2 vnt. pomidorų
  • 0,5 vnt. geltonosios paprikos
  • 2 vnt. skilteles česnako
  • 1 vnt. išskrosta dorada
  • 1 puodelis smulkių makaronų
  • 50 g virtų tigrinių krevečių
  • 1 valg. šaukštas petražolių
  • 1 žiupsnelis malto imbiero
  • 1 žiupsnelis paprikos miltelių
  • 3 vnt. citrinos griežineliai
  • 100 g krabų mėsos (padažiui)
  • 200 ml riebios grietinėlės (padažui)
  • 2 valg. šaukštas smulkintų petražolių (padažui)
Pasiruošimas:

Kepta dorada su krevečių padažu gaminimas:

Išvalyta ir nuplauta žuvis apibarstoma prieskoniais, įpjaustoma skersai kas 3 cm. ir paliekama pastoveti. Makaronus išverdame pasudytame vandenyje. Išvirtus makaronus sumaišome su išvalytomis, supjaustytomis gabaleliais krevetemis, supjaustytais pomidorais, paprika, paprikos ir imbiero milteliais bei petražolemis ir prieskoniais. Viską gerai išmaišome ir 2/3 dedame i kepimo indą. Likusią mišinio dalį dedame į žuvies vidų. Žuvį dedame į kepimo indą, kurio dugnas išklotas makaronų įdarų. Ant žuvies dedame citrinos griežinelius ir kepame apie 30 min 190 laipsnių orkaitėje (pirmas 20 min kepame uždengę folija, likusias atidengtą). Padažą ruošiame iš smulkiai supjaustytų svogunų, česnakų petražolių, krabų mėsos ir krevečiu. Viską pakepiname keptuvėje. Tada įpilame grietinėlę ir dar trumpai pakepiname. Paruoštą padažą sutriname el. trintuvu. Iškepusią žuvį pjaustome gabalėliais ir patiekiame su padažu. Skanaus!

 

Autorius : Gintarė Kamandulytė