Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Keptas kalakutas

Gaminimo laikas:

2 val.

Ruošimo laikas:

2 val.

Sudedamosios dalys:

8 porcijoms reikės:

  • 4 kg svorio kalakutas
  • 125 g sviesto
  • 1 citrina
  • 1 česnakas
  • 2 morkos
  • Petražolių, rozmarinų
  • 3 svogūnai
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
Pasiruošimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kalakutą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Sviestą maišykite su smulkintu česnaku ir tarkuota citrinos žievele, kol gausite vientisą masę. Tuomet ja kruopščiai ištepkite kalakuto vidų.
  3. Citriną perpjaukite į 4 dalis ir įdėkite į kalakutą. Supjaustykite svogūnus, morkas, petražoles ir taip pat sudėkite į kalakutą.
  4. Kalakutą įtrinkite druska ir ištepkite alyvuogių aliejumi.
  5. Jeigu norite, į kepimo formą pirmiausia galite įdėti svogūno ir ant jo dėti kalakutą.
  6. Uždenkite kepimo formą aliuminio folija arba dangčiu.
  7. Kepkite 1 val. 40 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 220 °C, nuimkite dangtį, kalakutą padėkite ant grotelių ir kepkite dar 30 minučių.

PATARIMAI:

  • Jeigu norite patikrinti, ar kalakutas jau iškepė, įpjaukite kojos odelę – iš jos tekančios sultys turi būti skaidrios.
  • Prieš išimdami kalakutą iš orkaitės palikite jį ten pastovėti 20–30 minučių.
  • Kalakutui patiekti naudokite kepimo formą, kurią statykite ant grotelių.

Autorius : Delimano