Keptas kalakutas
Gaminimo laikas:
2 val.
Ruošimo laikas:
2 val.
- Sudedamosios dalys:
-
8 porcijoms reikės:
- 4 kg svorio kalakutas
- 125 g sviesto
- 1 citrina
- 1 česnakas
- 2 morkos
- Petražolių, rozmarinų
- 3 svogūnai
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pasiruošimas:
-
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kalakutą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Sviestą maišykite su smulkintu česnaku ir tarkuota citrinos žievele, kol gausite vientisą masę. Tuomet ja kruopščiai ištepkite kalakuto vidų.
- Citriną perpjaukite į 4 dalis ir įdėkite į kalakutą. Supjaustykite svogūnus, morkas, petražoles ir taip pat sudėkite į kalakutą.
- Kalakutą įtrinkite druska ir ištepkite alyvuogių aliejumi.
- Jeigu norite, į kepimo formą pirmiausia galite įdėti svogūno ir ant jo dėti kalakutą.
- Uždenkite kepimo formą aliuminio folija arba dangčiu.
- Kepkite 1 val. 40 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 220 °C, nuimkite dangtį, kalakutą padėkite ant grotelių ir kepkite dar 30 minučių.
PATARIMAI:
- Jeigu norite patikrinti, ar kalakutas jau iškepė, įpjaukite kojos odelę – iš jos tekančios sultys turi būti skaidrios.
- Prieš išimdami kalakutą iš orkaitės palikite jį ten pastovėti 20–30 minučių.
- Kalakutui patiekti naudokite kepimo formą, kurią statykite ant grotelių.