Kiaulienos išpjovos kepsniai su svogūnų padažu
Ruošimo laikas:
daugiau kaip 1 val.
Paruošimo laikas:
daugiau kaip 1 val.
- Sudedamosios dalys:
-
(6 asmenims
- 2 arbatinių šaukštelių maltų juodųjų pipirų
- 2 smulkintų lauro lapelių
- 1 valgomojo šaukšto žuvų padažo
- 0,25 stiklinės ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 800 g kiaulienos išpjovos
- 4 valgomųjų šaukštų sviesto
- 1 raudonojo svogūno, plonai supjaustyto
- 2 Chalapos aitriųjų paprikų
- 1 valgomojo šaukšto raudonojo sauso vyno
- 2 valgomųjų šaukštų raudonojo vyno acto
- Druskos pagal skonį
- Pasiruošimas:
-
1. Dideliame dubenyje sumaišykite pipirus su laurų lapais, žuvų padažu ir 2 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Į dubenį sudėkite į 6 dalis padalintą mėsą ir gerai ištrinkite mišiniu. Po to palikite marinuotis bent 2 valandas kambario temperatūroje arba 4 valandas šaldytuve.
2. Tuo metu keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite raudonąjį svogūną, aitriąsias paprikas ir kepkite ant nedidelės kaitros apie 5 minutes. Supilkite vyną ir vyno actą bei pagardinkite druska ir pipirais. Galiausiai įpilkite 2 stiklines vandens ir uždengę keptuvę dangčiu troškinkite 40 minučių.
3. Praėjus 40 minučių keptuvę atidenkite ir patroškinkite dar 10 minučių, kol skystis nugaruos. Į smulkintuvą sudėkite troškintus svogūnus, įpilkite 1 šaukštą vyno acto ir sutrinkite iki vientisos masės.
4. Įkaitinkite kepsninę. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies apie 7 minutes, jeigu norite vidutiniškai iškepusių kepsnių. Po to dar 5 minutes leiskite mėsai pastovėti ir patiekite su svogūnų padažu.