Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Lašišos pyragas

Ruošimo laikas:

daugiau kaip 1 val.

Paruošimo laikas:

daugiau kaip 1 val.

Sudedamosios dalys:
  • 4 kiaušiniai
  • 50g sviesto
  • 700g lašišos filė be odos ir kaulo, supjaustytos piršto storio griežinėliais
  • 2 x 375g gabalėliai sviestinės sluoksniuotos tešlos
  • 1 kiaušinis patepimui

Ryžiams:

  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 šaukštelis kmynų sėklų
  • 1 šaukštelis kalendrų sėklų
  • 4 kardamono ankštys
  • 2 anyžiai
  • 200g Basmati ryžių
  • 1 lauro lapas
  • 4cm cinamono lazdelė
  • 400ml žuvies sultinio arba vandens
  • 1 citrinos žievelė, ½ citrinos sulčių
  • Didelė sauja krapų
Pasiruošimas:

1. Pirmiausia, paruoškite visus ingredientus. Sūdytame vandenyje išvirkite kiaušinius (apie 8 min). Nulupkite ir atvėsinkite.

2. Ištirpinkite pusę sviesto ir apkepkite lašišos gabalėlius po 1 min iš kiekvienos pusės. Tik apkepkite, bet ne iškepkite. Sudėkite gabalėlius į lėkštę.

3. Dabar išvirkite ryžius. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūnus, kmynus, kalendrų sėklas, kardamoną ir anyžių. Lėtai pakepinkite apie 8 min iki auksinės spalvos. Sudėkite ryžius, lauro lapą, cinamono lazdelę. Supilkite sultinį, žalumynus. Uždenkite, sumažinkite ugnį iki žemiausio lygio ir pavirkite 10 min.

4. Išjunkite viryklę ir palikite uždengę dar 10 min. Supilkite citrinų sultis ir žievelę ir palikite atvėsti. Galiausiai sudėkite krapus. Visa tai galite padaryti kelias valandas prieš patiekalo gaminimą. 5. Norėdami paruošti pyragą iškočiokite vieną tešlos gabalą iki 23 x 40 cm. Išklokite juo kepimo formą. Sudėkite pusę ryžių tešlos viduryje, pabarstykite cinamono ir anyžių prie krašto palikdami 5 cm sienelę.

6. Ant ryžių išdėliokite lašišą, supjaustykite kiaušinius ir užbarstykite juos ant lašišos. Ant viršaus sudėkite likusius ryžius ir rankomis viską gražiai suformuokite. Nuvalykite ryžius nuo tešlos sienelių ir patepkite kraštelius plaktu kiaušiniu.

7. Antrą tešlos gabalėlį iškočiokite šiek tiek didesnį nei pirmąjį. Apgaubkite juo suformuotą pyragą ir švelniai prispauskite antro sluoksnio kraštus. Jei reikia, sukabinkite sluoksnius šakute. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros. Visą pyragą ištepkite plaktu kiaušiniu ir jei norite, lengvai įpjaukite tešlą skersais brūkšneliais peiliu., tačiau neperpjaukite jos kiaurai.

8. Kepkite 20 minučių, tada sumažinkite ugnį iki 200C kepkite dar 20 min. iki auksinės rudos spalvos. Palikite pyragą subręsti dar 10 minučių ir supjaustę storais griežinėliais patiekite.

Autorius : Delimano