Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Makaronai su kreminiu keptų paprikų padažu

Sudedamosios dalys:

(2 porcijos)

Padažui:

  • 1 raudonosios paprikos (apie 225 gramai jau išvalytos)
  • 1 svogūno (apie 85 gramų)
  • 2 skiltelių česnako
  • 70 ml nesaldinto sojos pieno (dar tiktų kokosų pienas)
  • 2 v. š. maistinių mielių dribsnių (arba kietojo sūrio)
  • 1 a. š. čili flakes (jei mėgstate aštriau)
  • 4 baziliko lapelių
  • Druskos
  • Pipirų

 

Makaronų tešlai:

  • 225 gramų miltų
  • 65 gramų vandens
  • 1 kiaušinio (M dydžio)
  • Žiupsnelio druskos
  • Šiek tiek kukurūzų krakmolo

 

Pagardinimui:

  • Tarkuoto kietojo sūrio
  • Petražolių
  • Baziliko lapelių
  • Čili pipiriuko
Pasiruošimas:

Padažas:

  1. Išvalykite papriką, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Iškepus papriką uždenkite, kad “išprakaituotų”. Nulupkite nuo jos odelę.
  2. Pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnaką.
  3. Į DELIMANO Nutribullet trintuvą sudėkite visus padažo ingredientus ir viską sutrinkite iki glotnios masės. Aštrumą ir sūrumą koreguokite pagal savo skonį.

 

Makaronai:

  1. DELIMANO Kitchen Robot Pro virtuviniame kombaine sumaišykite makaronų ingredientus (išskyrus krakmolą). Įjunkite patį mažiausią greitį (1) ir tešlą minkykite apie 15 minučių. Tešla bus pakankamai kieta. Sugnybus jos gabalėlį ji neturėtų lipti prie pirštų.
  2. Leiskite tešlai pastovėti apie 30 minučių.
  3. Prie virtuvinio kombaino pritvirtinkite mėsmalę. Makaronams gaminti naudokite patį pasirinktą makaronų gaminimo priedą. Padalinkite tešlą į tris dalis ir dėkite į mėsmalę. Pasirinkite 1 greitį (patį lėčiausią).
  4. Kokio ilgio makaronai priklauso nuo jūsų. Aš dariau spagečių ilgio. Juos apibarsčiau kukurūzų krakmolu, tam kad nesuliptų.
  5. Dėkite makaronus į verdantį vandenį ir virkite apie 5 minutes.
  6. Sumaišykite makaronus su padažu. Gardinkite tarkuotu kietuoju sūriu, petražolėmis, baziliku bei čili pipiriukais.

Patarimai:  Jeigu tešla gavosi kiek per minkšta, ją palaikykite šaldymo kameroje ir tuomet formuokite makaronus

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/