Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Mielinės bandelės su pievagrybiais ir troškintais kopūstais

Photo
Video

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

3 val.

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

  • 280 gramų miltų
  • 130 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 5 gramų sausų mielių
  • 15 gramų cukraus
  • 30 gramų sviesto
  • Žiupsnelio druskos

 

Įdarui:

  • 150 gramų troškintų kopūstų
  • 150 gramų rudųjų pievagrybių
  • 1 svogūno
  • Druskos ir pipirų
  • Aliejaus kepimui
  • Sezamų sėklų
Pasiruošimas:
  1. Pašildykite pieną, bet neperkaitinkite. Sudėkite cukrų ir mieles. Viską išmaišykite ir leiskite pastovėti apie 10 minučių.
  2. Vėliau į tą patį indą sudėkite miltus, gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą, 1 kiaušinį ir druską.
  3. Nustatę virtuvinio kombaino 3 greitį minkykite tešlą apie 10-15 minučių.
  4. Dėkite tešlą į aliejumi išteptą indą, aptepkite tešlą aliejumi ir laikykite uždengę kol tešla padvigubės. Maždaug 1.5 val.
  5. Supjaustome grybus ir svogūnus. Nusunkiame troškintus kopūstus, kad neliktų skysčio.
  6. Keptuvėje apkepkite svogūnus, sudėkite pievagrybius ir kopūstus. Viską kepkite iki 10 minučių.
  7. Pakilusią tešlą iškočiokite ir padarykite skrituliukus. Dėkite įdarą ir formuokite bandeles.
  8. Uždenkite bandeles ir palikite pastovėti apie 30 minučių.
  9. Aptepkite bandeles kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamo sėklomis.
  10. Kepkite bandeles į iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/