Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Mini picos

Photo
Video

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

60 min.

Sudedamosios dalys:
Picos tešlai reikės:
  • 300 g miltų (naudojau skirtus picai kepti, bet tinka ir paprasti kvietiniai)
  • 70 ml vandens
  • 125 ml grietinės arba natūralaus jogurto
  • 2 šaukšteliai cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 50 ml tyro alyvuogių aliejaus
Priedai picai:
  • pomidorų pasta
  • pesto
  • mocarela
  • sūris
  • kumpis
  • vytinta dešra
  • svogūnas
  • pomidorai
  • paprika
  • pievagrybiai
  • jelapenai
  • marinuoti agurkai
  • alyvuogės
Pasiruošimas:
  1. Į tešlos maišymo dubenį pilame truputį pašildytame vandenį, jame išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Tuomet supilame grietinę/jogurtą, pusę kiekio aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome (Kitchen Robot naudojau maišymo antgalį ir jungiau 2-3 maišymo greitį), maišymo metu vis dėjau po šaukštą miltų.
  2. Kai masė tampa kibi ir tinkama minkymui į ją supilame likusį aliejų ir gerai išminkome ( Kitchen Robot naudojau minkymo antgalį ir jungiau 2-3 minkymo greitį)Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla.
  3. Dubenį su tešla uždengiame maišeliu ar rankšluosčiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. O per šį laiką pasiruoškite Jūsų mylimiausius priedus picai.
  4. Praėjus 20 min, iš tešlos kamuoliuko iškočiojame ritinį ir imame po gabalėlį tešlos bei pirštų pagalba padarome paplotėlius (galima su stikline išpjauti idealaus dydžio apvalius mini picos pagrindus),o ant jų dedame norimus priedus. Patarimas: pirmiausia ant picos pagrindo tepame pomidorų pastą, tuomet dedame sūrį (lb rekomenduoju dėti mocarelą), o tuomet likusius ingredientus. Į tešlos maišymo dubenį pilame truputį pašildytame vandenį, jame išmaišome druską ir cukrų, kad ištirptų. Tuomet supilame grietinę/jogurtą, pusę kiekio aliejaus. Beriame po truputį miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišome (Kitchen Robot naudojau maišymo antgalį ir jungiau 2-3 maišymo greitį), maišymo metu vis dėjau po šaukštą miltų.
  5. Kai masė tampa kibi ir tinkama minkymui į ją supilame likusį aliejų ir gerai išminkome ( Kitchen Robot naudojau minkymo antgalį ir jungiau 2-3 minkymo greitį)Turi gautis lygi, elastinga, minkšta, bet prie rankų nelimpanti tešla.
  6. Dubenį su tešla uždengiame maišeliu ar rankšluosčiu ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje apie 20 min. O per šį laiką pasiruoškite Jūsų mylimiausius priedus picai.
  7. Praėjus 20 min, iš tešlos kamuoliuko iškočiojame ritinį ir imame po gabalėlį tešlos bei pirštų pagalba padarome paplotėlius (galima su stikline išpjauti idealaus dydžio apvalius mini picos pagrindus),o ant jų dedame norimus priedus. Patarimas: pirmiausia ant picos pagrindo tepame pomidorų pastą, tuomet dedame sūrį (lb rekomenduoju dėti mocarelą), o tuomet likusius ingredientus.

Picas kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.

Skanaus!

Autorius : mūsų partnerė NoriuNiam, daugiau jos receptų galite rasti čia: https://www.instagram.com/noriuniam/