Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Minkštos pusryčių bandelės

Sudedamosios dalys:
  • 10 g sausų mielių
  • 240 ml šilto pieno
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 didesnio kiaušinio
  • 60 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 a.š. druskos
  • 400 g miltų
  • 1 v.š. sviesto bandelių aptepimui
Pasiruošimas:
  1. Pieną sumaišome su mielėmis, cukrumi. Suberiame miltus, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, išmaišome.
  2. Tuomet tešlą reikia išminkyti. Aš minkiau su kombainu pasirinkus vidutinį greitį apie 5 minutes.
  3. Išminkytą tešlą perkeliame į švarų dubenį ir paliekame kambario temperatūroje kilti apie 2 valandas kol tešla padvigubės.
  4. Kai tešlą iškyla išleidžiame iš jos orą ir perkeliame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Supjaustome į 14 dalių ir iš kiekvienos suformuojame apvalią bandelę.
  5. Bandeles sudedame į aliejumi pateptą kepimo skardą ir paliekame kilti valandai laiko.
  6. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių temperatūros. Bandeles kepame apie 20 minučių, žemiausioje orkaitės lentynoje. Iškepusias bandeles aptepame tirpintu sviestu.

Patarimai:

Bandeles galima valgyti tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais. Ypač tinka lašiša su kreminiu sūriu, salotomis ar riešutų sviestas su uogiene.

Autorius : mūsų partnerė Rima Novikevičiūtė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/wise_taste