Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

NAAN duonelės

Sudedamosios dalys:

(8 vienetai)

  • 50 gramų miltų
  • 90 ml šilto pieno
  • 30 ml šilto vandens
  • 90 gramų graikiško jogurto
  • 3 gramų sausų mielių
  • 1 a. š. cukraus
  • 0.5 a. š. druskos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus

 

Duonelėms pagardinti:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • Petražolių
Pasiruošimas:
  1. Dubenyje sumaišykite pieną, vandenį, cukrų ir mieles. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
  2. Sudėkite miltus, druską, aliejų ir graikišką jogurtą. Įjunkite 2 virtuvinio kombaino greitį ir tešlą minkykite apie 5 minutes.
  3. Išimkite tešlą iš indo, apibarstykite nedideliu kiekiu miltų ir suformuokite rutuliuką.
  4. Dėkite tešlą į aliejumi padengtą indą. Pačią tešlą irgi padenkite aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir kildinkite šiltoje vietoje apie 1-1.5 valandos kol padvigubės.
  5. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite į du pailgus volelius. Padalinkite į 8 dalis.
  6. Suformuokite tešlą į apvalius gabaliukus.
  7. Kočiokite delno dydžio duoneles ant miltais apibarstyto stalo.
  8. Dėkite duonelę ant sausos ir įkaitintos @delimano.lt elektrinės blynų keptuvės “Joy”. Kepkite kol pradės kilti burbuliukai (apie 2 min). Jiems iškilus apverskite ir duonelę kepkite dar 2 minutes.
  9. Laikykite duoneles rankšluostėlyje.
  10. Iškepus duoneles, jas aptepkite aliejaus, tarkuoto česnako ir smulkintų petražolių mišiniu.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/