NAAN duonelės
- Sudedamosios dalys:
-
(8 vienetai)
- 50 gramų miltų
- 90 ml šilto pieno
- 30 ml šilto vandens
- 90 gramų graikiško jogurto
- 3 gramų sausų mielių
- 1 a. š. cukraus
- 0.5 a. š. druskos
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Duonelėms pagardinti:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- Petražolių
- Pasiruošimas:
-
- Dubenyje sumaišykite pieną, vandenį, cukrų ir mieles. Leiskite pastovėti apie 5 minutes.
- Sudėkite miltus, druską, aliejų ir graikišką jogurtą. Įjunkite 2 virtuvinio kombaino greitį ir tešlą minkykite apie 5 minutes.
- Išimkite tešlą iš indo, apibarstykite nedideliu kiekiu miltų ir suformuokite rutuliuką.
- Dėkite tešlą į aliejumi padengtą indą. Pačią tešlą irgi padenkite aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir kildinkite šiltoje vietoje apie 1-1.5 valandos kol padvigubės.
- Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite į du pailgus volelius. Padalinkite į 8 dalis.
- Suformuokite tešlą į apvalius gabaliukus.
- Kočiokite delno dydžio duoneles ant miltais apibarstyto stalo.
- Dėkite duonelę ant sausos ir įkaitintos @delimano.lt elektrinės blynų keptuvės “Joy”. Kepkite kol pradės kilti burbuliukai (apie 2 min). Jiems iškilus apverskite ir duonelę kepkite dar 2 minutes.
- Laikykite duoneles rankšluostėlyje.
- Iškepus duoneles, jas aptepkite aliejaus, tarkuoto česnako ir smulkintų petražolių mišiniu.