Piemenėlių pyragas su mėsa
Ruošimo laikas:
Iki 45 minučių
Paruošimo laikas:
Iki 45 minučių
- Sudedamosios dalys:
-
Pirmam sluoksniui:
- 5–6 bulvės
- 20 g sviesto
- 1 stiklinė pieno
Antram sluoksniui:
- 1 svogūnas
- 1 saliero lapkotis
- 1 morka
- 1 skiltelė česnako
- 1 šaukštas pomidorų pastos
Trečiam sluoksniui:
- Aliejaus kepimui
- 350 g veršienos
- 350 g jautienos
- 2 lauro lapai
Prieskoniai / pagardai:
- druska
- juodieji pipirai
- 1 puodelis sultinio
- 2 šaukštai balzaminio acto
- Kelios šakelės šviežių čiobrelių
- Provanso žolelės
- Pasiruošimas:
-
- Mėsą pasiruoškite iš vakaro (pasūdykite druska, pagardinkite pipirais, Provanso žolelėmis ir palikite per naktį).
- Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepkite mėsą (ji gali būti susmulkinta kąsnio dydžio gabalėliai arba sumalta).
- Į kepimo indą sudėkite apkeptą mėsą, ant jos paskleiskite kelis šaukštus pomidorų pastos.
- Apkepinkite svogūną su česnaku, po to suberkite morką ir salierą. Įpilkite 2 šaukštus balzaminio acto.
- Apkeptas daržoves sudėkite ant mėsos ir viską užpilkite sultiniu.
- Sugrūskite bulves su šiltu pienu.
- Bulvių košę uždėkite ant daržovių.
- Pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 30-45 minutes.