Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

PITA duonelės pagardintos vištienos ir daržovių įdaru

Sudedamosios dalys:

(10 pita duonelių t.y. 20 kišenėlių)

Pita duonelių tešlai:

  • 360 gramų miltų
  • 235 ml vandens
  • 6 gramų mielių
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 60 gramų miltų papildomai kočiojimui

 

Įdarui:

  • 400 gramų vištienos
  • 100 gramų čederio sūrio
  • 1 ilgavaisio agurko
  • Avokado
  • Paprikos
  • Saujos vyšninių pomidorų
  • Nedidelio raudonojo svogūno

 

Padažui:

  • 120 gramų (apie 6 v. š.) majonezo
  • 1.5 a. š. kario prieskonių
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • Druskos, pipirų
Pasiruošimas:

Duonelės:

  1. Šiltame vandenyje sumaišykite mieles su cukrumi. Leiskite pastovėti 5 minutes.
  2. Supilkite miltus, druską, alyvuogių aliejų ir įjunkite 2 virtuvinio kombaino greitį ir tešlą minkykite apie 10 minučių.
  3. Tešla bus lipni. Išimkite ją iš indo, apibarstykite nedideliu kiekiu miltų ir suformuokite rutuliuką.
  4. Dėkite tešlą į aliejumi padengtą indą. Pačią tešlą irgi padenkite aliejumi. Uždenkite rankšluostėliu ir kildinkite šiltoje vietoje apie 2 valandas kol padvigubės.
  5. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir suformuokite į pailgą volelį. Padalinkite į 10 dalių.
  6. Suformuokite tešlą į apvalius gabaliukus, uždenkite rankšluosčiu.
  7. Kočiokite delno dydžio duoneles ant miltais apibarstyto stalo. Iškočiojus dėkite jas ant kepimo popieriaus, uždenkite jas ir leiskite pastovėti dar 30 minučių.
  8. Dėkite duonelę į įkaitintą storesnio korpuso keptuvę (maždaug 180 laipsnių, neturi būti labai kaitri) ir kepkite kol pradės kilti burbuliukai (apie 1 min). Jiems iškilus apverskite ir leiskite duonelei išsipūsti.
  9. Laikykite duoneles rankšluostėlyje.
  10. Perpjaukite pita duoneles per pusę ir atverkite kišenėlę. Į ją dėkite norimą įdarą.

 

Įdaras:

  1. Supjaustykite vištieną ir visas daržoves.
  2. Sumaišykite padažo ingredientus ir įspauskite česnaką. Viską sumaišykite.
  3. Dėkite padažą į vištieną bei daržoves. Viską sumaišykite.

Patarimai:  Jeigu duonelės neišsipūtė - nieko tokio (man irgi ne visos gavosi tobulai), jos tikrai valgomos!

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/