Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Prancūziški plikyti pyragaičiai „Profiteroles“ su grietinėle ir braškėmis

Photo
Video

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

2 val.

Sudedamosios dalys:

Tešlai:

  • 150 gramų miltų
  • 100 gramų sviesto
  • 250 ml vandens
  • 4 kiaušinių
  • Žiupsnelio druskos

 

Įdarui:

  • 250 ml 35% plakamosios grietinėlės
  • 135 gramų maskarponės
  • 50 gramų cukraus pudros
  • Braškių
Pasiruošimas:
  1. Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpdinkite sviestą ir supilkite vandenį. Viską išmaišykite.
  2. Į užvirusį sviestą ir vandenį sudėkite miltus, žiupsnelį druskos ir viską maišykite apie 1 minutę kol tešla taps vientisa.
  3. Nukelkite prikaistuvį su tešla nuo kaitlentės ir leiskite atvėsti bent 10 minučių.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Pasiruoškite dvi kepimo skardas, jas išklokite kepimo popieriumi.
  5. Į tešlą įmuškite 1 kiaušinį ir viską gerai išmaišykite su Kitchen Robot Pro virtuviniu kombainu. Sudėkite likusius kiaušinius, bet ne visus iš karto. Po kiekvieno įmušto kiaušinio gerai išmaišykite tešlą.
  6. Perkelkite tešlą į konditerinį švirkštą/maišelį ir ant kepimo skardos formuokite nedidelius pyragaičius (maždaug 2.5-3 cm skersmens).
  7. Sušlapinkite pirštą ir gražiai išlyginkite pyragaičių viršūnėles.
  8. Kepkite pyragaičius iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Jeigu kepate abi skardas vienu metu – jas apkeiskite įpusėjus kepimo laikui.
  9. Baigus kepti, ištraukite pyragaičius iš orkaitės ir kiekvienam jų su mediniu pagaliuku padarykite po kelias skylutes.
  10. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 laipsnių ir vėl viską kepkite apie 3-5 minutes.
  11. Atskirai išplakite maskarponę, kad šiek tiek suminkštėtų.
  12. Kitame inde suplakite gerai atšaldytą grietinėlę su cukraus pudra iki standumo. Rinkausi 5 virtuvinio kombaino greitį. Rekomenduoju cukraus pudrą sudėti jau šiek tiek suplakus grietinėlę.
  13. Į grietinėlę atsargiai ir lėtai mentele ar virtuviniu kombainu įmaišykite maskarponę.
  14. Sudėkite visą masę į konditerinį maišelį/švirkštą ja pagardinkite per pusė perpjautus pyragaičius. Pagardinkite pasirinktomis uogomis ar vaisiais.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/