Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Risotto

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

60 min.

Sudedamosios dalys:
Ingredientai 6 žmonėms:
  • 400 g Arborio ryžiai
  • 1 g Šafranas
  • 1 l Sultinio (geriausiai tinka vištienos, bet galite naudoti ir daržovių sultinį)
  • 200 ml Baltojo vyno
  • 1 svogūnas
  • 50 g sviesto
  • 200 g Parmezano sūrio
  • Druska pagal skonį
Pasiruošimas:
  1. Smulkiai susikapojame svogūną.
  2. Į įkaitintą Delimano troškintuvą pilame itin tyro alyvuogių aliejaus ir dedame kepti svogūną.
  3. Svogūnui suminkštėjus į troškintuvą dedame ryžius ir nuolat maišydami kepiname. Kai ryžiai iš matinių taps šiek tiek permatomi ir ims matytis jų šerdis, bus metas įpilti stiklinę baltojo vyno.
  4. Vynui nugaravus pradedame pilti sultinį: pilame pirmąjį samtį verdančio sultinio ir nuolat maišome ryžius. Visas troškintuve esantis ryžių paviršius turi kunkuliuoti nedideliais burbuliukais.
  5. Ryžiams sugėrus sultinį, pilame dar samtį ir vėl maišome. Negalima supilti viso sultinio iškart - gaminant risotto ryžius sultiniu pildome pamažu iki jie įgauna reikiamą konsistenciją.
  6. Imame šafraną ir jį šiek tiek patraiškome. Dedame į stiklinę, užpilame karštu sultiniu, išmaišome medine mentele ir paliekame šiek tiek pabręsti.
  7. Nepamirštame toliau ryžių pildyti sultiniu ir vis pamaišyti!
  8. Maždaug po 12 minučių ragaujame ryžius: jie turi būti pakankamai minkšti, kad galėtumėm juos perkąsti, tačiau pakankamai kieti, kad dar jaustumėm, jog nėra visiškai išvirę. Dabar - pats metas dėti druskos ir supilti sultinį su šafranu.
  9. Vis pamaišome. Ryžius su šafranu toliau pamaišydami pildome sultiniu iki įgaus risotto konsistenciją.
  10. Pačioje pabaigoje risotto reikia riebinti: dedame 50 g sviesto, keturias saujas tarkuoto parmezano sūrio ir uždengiame dangčiu. Po penkių minučių atidarome, permaišome visus ingredientus ir serviruojame: risotto nėra serviruojamas kaip kalnas - įdedame kelis risotto šaukštus į lėkštę ir paskleidžiame po visą jos paviršių.


Risotto yra valgomas šakute ar šaukštu braukiant per lėkštės kraštą, kad nenusidegintumėm gomurio.

Autorius : mūsų partneris virtuvės šefas Gian Luca Demarco, daugiau jo receptų galite rasti čia: https://www.instagram.com/gian_luca_demarco/