Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Šokoladinis pyragas su morkomis ir žemės riešutų sviestu

Gaminimo laikas:

45 min.

Ruošimo laikas:

45 min.

Sudedamosios dalys:
  • 100 g visagrūdžių kvietinių miltų
  • 4 šaukštai miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 4 šaukštai kakavos miltelių
  •  10 šaukštų rudojo cukraus
  • 300 g morkų
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml vandens
  • 50 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 šaukštelis obuolių sidro acto  3 šaukštai žemės riešutų sviesto

 

Glaistas:

  • 100 g juodojo šokolado
  •  2 šaukštai žemės riešutų sviesto
Pasiruošimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sumaišykite birius ingredientus, sudėkite tarkuotas morkas, ištirpintą šokoladą, vandenį, aliejų, actą ir žemės riešutų sviestą. Viską gerai išmaišykite.
  2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite.
  3. Kepkite 25 minutes.
  4. Kol kepa pyragas, paruoškite glaistą. Ištirpinkite šokoladą, žemės riešutų sviestą ir išmaišykite. Kai pyragas iškeps, užtepkite ant jo glaistą ir palikite atvėsti 15 minučių (arba per naktį šaldytuve).

PATARIMAI:

  • Galite pasiruošti naminio žemės riešutų sviesto. Nusipirkite sūdytų skrudintų žemės riešutų ir trinkite juos su trintuvu, kol gausite vientisą žemės riešutų sviesto konsistenciją.
  • Pyragas bus dar skanesnis, jeigu iškepusį per naktį palaikysite šaldytuve. 

Autorius : Delimano