Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Sūrio pyragas su uogomis

Sudėtingumo lygis

Paruošimo laikas:

60 min + naktis šaldytuve

Sudedamosios dalys:
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,​​​​​​​​
  • 200g pilno grūdo sausainių,​​​​​​​​
  • 100g sviesto,​​​​​​​​
  • ½ šaukštelio malto cinamono,​​​​​​​​
  • 100 g baltojo šokolado, grubiai supjaustyto,​​​​​​​​
  • 400 g braškių ir mėlynių bei papildomai papuošimui,​​​​​​​​
  • 300 g kreminio sūrio,​​​​​​​​
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto,​​​​​​​​
  • ½ citrinos smulkiai tarkuota žievelė,​​​​​​​​
  • 1 valgomasis šaukštas medaus arba klevų sirupo,​​​​​​​​
  • 200 ml riebios 45-55 % grietinės.​​​​​​​​
Pasiruošimas:
  1. Ištepkite 19 cm kepimo skardos vidų aliejumi ir išklokite jos pagrindą kepimo popieriumi.​​​​​​​​
  2. Sudėkite sausainius į sandarų šaldymo maišelį. Išstumkite iš maišelio orą ir jį uždarykit. Sausainius sutrupinkite kočėlu, kol jie pavirs į smėlį primenančius trupinius.​​​​​​​​
  3. Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite biskvito trupinius bei cinamoną. Tuomet į skardos dugną įspauskite trupinius. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 30 minučių.​​​​​​​​
  4. Braškes supjaustykite mažais gabalėliais.​​​​​​​​
  5. Ištirpinkite šokoladą virš puodo su verdančiu vandeniu, įsitikinkite, kad dubuo nesiliečia su vandeniu.​​​​​​​​
  6. Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, vanilę, citrinos žievelę ir medų. Įmaišykite braškes ir mėlynes.​​​​​​​​
  7. Kitame dubenyje iki vientisos standžios masės išplakite grietinę.​​​​​​​​
  8. Į sūrio mišinį įmaišykite ištirpintą šokoladą, o po to – grietinę. Jei reikia, pridėkite daugiau medaus.​​​​​​​​
  9. Šaukštu supilkite mišinį į skardą. Uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve per naktį.​​​​​​​​
  10. Atsargiai išimkite sūrio pyragą iš formos ir padėkite ant serviravimo lėkštės. Supjaustykite likusias braškes ir išdėliokite jas ant viršaus.​​​​​​​​

Autorius : Delimano