- Makaronus suberiame į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame 10 minučių (arba pagal instrukcijas ant pakelio).
- Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitiname 10 g sviesto ir pakepiname smulkiai sukapotą česnaką. Beriame smulkintus svogūnus ir pakepiname iki suminkštėja. Beriame kubeliais pjaustytą papriką ir dar pakepiname kelias minutes. Atidedame į šalį.
- Nedideliame puode arba prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Beriame miltus ir maišydami pakepiname 1-2 min.
- Nuimame puodą nuo ugnies ir supilame daugmaž penktadalį pieno. Šluotele išmaišome, kol nelieka gumuliukų. Per kelis kartus vis išmaišydami supilame likusį pieną. Grąžiname puodą ant ugnies ir kaitiname maišydami iki masė ims tirštėti.
- Tada suberiame papriką, raudonėlį, druską, pipirus, išmaišome. Suberiame nuo aliejaus nusunktą tuną, pakepintas daržoves, smulkintas petražoles, kukurūzus ir išmaišome. Suberiame apie pusę sūrio ir vėl išmaišome. Paragaujame, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau, įberiame druskos, o jeigu norisi aštriau - šiek tiek aitriosios paprikos.
- Masę sukrečiame į kepimo formą (naudojome apvalią 26 cm skrsmens) ir pabarstome likusiu sūriu.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Patiekiant apkepą galima pabarstyti smulkintais žalumynais (pvz. petražolėmis, svogūnų laiškais).
Video receptą rasite čia >>