Vištiena su citrinomis ir alyvuogėmis
Ruošimo laikas:
apie 20 min.
Paruošimo laikas:
apie 20 min.
- Sudedamosios dalys:
-
- 3 citrinų sultys
- 2 skiltelės česnako
- 3 šakelės šviežių rozmarinų
- 2 šakelės šviežių šalavijų
- 0,5 ryšelio šviežių petražolių
- 4 valgomieji šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 viščiukas, padalytas į 8 dalis (sparneliai, krūtinėlė, šlaunelės, blauzdelės)
- 0,5 stiklinės sauso vyno
- 100 g juodųjų alyvuogių
- Pasiruošimas:
-
1. Paruoškite marinatą: susmulkinkite česnaką, rozmarinus, šalavijus ir petražoles. Pašlakstykite citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite.
2. Vištieną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite marinatu. Indą uždenkite ir, padėję į šaldytuvą, vištieną marinuokite 2–4 valandas.
3. Į įkaitintą Tempo Presto Pressure greitpuodį įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir, vartydami vištieną, kepkite 5 minutes. Išimkite vištieną ir puodą išvalykite.
4. Tuomet supilkite vyną ir šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite atgal vištienos gabalėlius tokia tvarka: sparneliai, blauzdelės, šlaunelės ir ant viršaus – krūtinėlės gabalėliai.
5. Sandariai uždarykite puodo dangtį ir nustatykite didelę kaitrą. Troškinkite vištieną 15 minučių. Po to išimkite vištieną, o susidariusį padažą dar pavirkite, kol jis sutirštės.
6. Į serviravimo indą supilkite padažą, sudėkite vištieną ir papuoškite alyvuogėmis bei citrinos skiltelėmis.
Skanaus!
Rekomenduojamos prekės
-
Brava 4in1 česnakų pjaustyklė
19,90 €18,91 € Club5Įsigydami šią prekę Club5 klubo nariai sutaupo 1,00 € .