Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Vištienos biryani

Gaminimo laikas:

apie 1 val.

Sudedamosios dalys:

Vištienai:

  • 3 viščiukų šlaunelių (apie 500 gramų)
  • 2 v. š. graikiško jogurto
  • 1 cm imbiero
  • 1 v. š. garam masala prieskonių
  • 0.5 a. š. čili pudros
  • 1 a. š. ciberžolės
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 a. š. druskos


Ryžiams:

  • 200 gramų basmati ryžių
  • 380 ml daržovių sultinio (arba vandens sumaišyto su 1 kubeliu sultinio)
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 3 v. š. jogurto
  • 1 v. š. garam masala
  • 0.5 a. š. čili pudros
  • 2 lauro lapų
  • 3 gvazdikėlių
  • Cinamono lazdelės
  • Petražolių


Pagardinimui:

  • Skrudintų migdolų
  • Graikiško jogurto
Pasiruošimas:
  1. Sumaišykite graikišką jogurtą, tarkuotą imbierą su česnaku, garam masalą, čili pudrą, ciberžolę ir druską. Ištrinkite vištieną ir leiskite pastovėti bent 1 val.
  2. Ant alyvuogių aliejaus, ne iki maximumo įkaitintame inde apkepkite vištieną kol viršus gražiai apskrus.
  3. Išimkite vištieną ir į tą patį indą sudėkite lauro lapus, gvazdikėlius bei cinamono lazdelę. Sudėkite svogūnus ir česnakus. Viską apkepkite ir sudėkite ryžius.
  4. Į ryžius sudėkite jogurtą, garam masalą, čili pudrą ir petražoles. Viską išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį. Jei mėgstate sūriau - įdėkite druskos.
  5. Sudėkite jau apkeptą vištieną. Jei norite įdėkite česnaką su nupjauta viršūne ir čili pipiriukų.
  6. Dėkite indą į jau iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
  7. Gardinkite patiekalą skrudintomis migdolų plokštelėmis bei graikišku jogurtu.

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/ .