Jūsų pirkinių krepšelyje nėra prekių.

Club5

Vištienos kepenėlių paštetas

Sudedamosios dalys:
  • 450 gramų vištienos kepenėlių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 200 ml augalinio pieno (arba grietinėlės)
  • 100 ml baltojo vyno (nebūtina)
  • Druskos
  • Pipirų
  • Čiobrelių lapelių
  • Alyvuogių aliejaus kepimui/sviesto⁠
Pasiruošimas:
  1. Aliejuje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką.
  2. Į keptuvę sudėkite kepenėles ir apkepinkite. Supilkite vyną ir troškinkite kol skystis nugaruos.
  3. Supilkite augalinį pieną, sudėkite čiobrelius, įberkite druskos ir pipirų. Viską troškinkite apie 15 minučių.
  4. Atvėsus masei sudėkite į trintuvą ir viską sutrinkite iki glotnios masės. Jei matote, kad norisi daugiau skysčio - įpilkite dar šiek tiek augalinio pieno. Kadangi aš mėgstu kai paštetas yra šiek tiek skystesnis aš pieno įpyliau papildomai. Bet šioje vietoje jau turite stebėti kokia konsistencija gaunasi ir kokios norite.
  5. Supilstykite paštetą į indelius, uždėkite čiobrelių šakeles ir apipilkite tirpintu sviestu.
  6. Rekomenduoju valgyti palaikius šaldytuve per naktį.

Patarimai:  Paštetą taip pat galima ir šaldyti. 

Autorius : mūsų partnerė Evelina Švaikauskaitė, daugiau jos receptų gali rasti čia: https://www.instagram.com/itsmevelina/